Şanlıurfa'da kentsel dönüşüme devam!
Dönemin Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından başlatılan eski sanayi ve hal pazarı projesi 2014 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve 1 Kasım genel seçimlerinde memleketi Kahramanmaraş'tan Ak Parti'den Milletvekili olarak parlamentoya giren Celalettin Güvenç döneminde ise Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir işlem yapılmamıştı. Kentsel dönüşüm projesi Ahmet Fakıbaba'nın Başkan olduğu dönemde Şanlıurfa Belediyesi ve TOKİ İdaresi arasında yapılan sözleşme ile 18 ayda bitirilmesi hedeflenmişti.

Şanlıurfa'da gelişimi ve dönüşümü gerçekleştirmek adına Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, projenin devamını oluşturan Eski Sanayi Sitesinde yapılan mutabakatlar neticesinde Şanlıurfa'nın en önemli Kentsel Dönüşüm alanlarından birisi olan Eski Sanayi Sitesi'nin 1. Etap 1. Bölümü olan Eski Hal Pazarında inşaat çalışmalarının hızlandırılması kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yaptığı yoğun görüşmelerin ardından nihayet start aldı.

Eski Hal Pazarı çevresindeki işyerleri kentsel dönüşüm çalışmaları projesi kapsamında, Şanlıurfa Belediyesi tarafından hak sahiplerine aylık olarak 750 ile 1250 TL arasında kira ücreti ödeniyordu. Kiralardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi aylık ortalama 250 bin lira zarar ediyordu. Celalettin Güvenç'in Milletvekili seçilmesiyle birlikte boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen eski Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi eski sanayi ve hal pazarı kentsel dönüşüm projesini hızlandırarak startını verdi. Projenin başlamasıyla birlikte yapımı yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm projesi belirsizliği de ortadan kalktı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE NELER OLACAK?
Eski Sanayi Sitesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir ile TOKİ arasında yapılan protokol dâhilinde, daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Hal Pazarının bulunduğu alanda 333 adet bağımsız yapı istimlâk edilip yıkımının ardından alanın TOKİ'ye devri gerçekleştirilmişti. Öte yandan Eski Sanayi Sitesi Projesi'nin l.Etap 1.Bölümünde (Eski hal Pazarında) 6 İşyeri, 88 Ofis, 463 Ticari Dükkân ve Kapalı Otopark yapılacak. Revize edildiği için bir süre bekleyen Proje'nin inşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte yapılan modern yapılar Şanlıurfa'ya yeni bir görünüm kazandıracak.

Dünden Bugüne Şafak Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181