Şanlıurfa Karaköprü'de kentsel dönüşüm başladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"ın Başbakanlığı döneminde başlatmış olduğu Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Şanlıurfa'nın ilk Kentsel dönüşüm projesi olan 186 bağımsız bölümün yer alacağı "Sefam Kent Karaköprü"nün temeli dün atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi"nin yanı sıra Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kudat ile Müslüm TopaLın yanı sıra Kooperatif Başkanı İbrahim Halil Çini ile Müteahhit Vedat Mızraklı ile site üyelerinin ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu temel atma törenine ilgi büyük oldu.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Sefam Kent Karaköprü"nün Başkanı İbrahim Halil Çini, "Allah yardımcımız olsun" diyerek başladığı sözlerine devam eli, "Bu projenin ilk fikir babası Sayın Cumhurbaşkanımızdır. O ilk olarak İstanbul Fikirtepe"de başlattı ve bizlerde Urfa"da karaköprü"de bunun takipçisiyiz. Kentsel dönüşüp adı üzerine yerinde dönümüp, yerinde değişimi amaçlayan ve depreme dayanıklı ve özünde de daha yaşanabilir evlerin yapılmasını amaçlamaktadır. Bu bağlamda bizlerde kooperatif olarak bu oluşuma evet dedik ve bugünlere geldik. Bizlere her konuda destek olan Büyükşehir Belediye ile Karaköprü ilçe Belediye Başkanlarımıza ve özellikle Karaköprü belediyesine verdiği kurumsal desteğinden dolayı teşekkür ederiz. 186 bağımsız bölümün yer alacağı kentsel dönüşüp projemiz inşallah iki yılda tamamlanacak ve öncelikle hak sahiplerimiz başta olmak üzere buradan ev satın alan herkese konutları teslim edilecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

MUTLUYUZ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Urfa"da ilk kentsel dönüşüm projesi olan Karaköprüdeki "Sefam kent Karaöprü"nün temelini atmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "bu projeyi yakından bilen, takip eden birisiyim. Geç olmuş olabilir ama önemli olan güç olmamasıdır. Başta İbrahim Halil Çini olmak üzere bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum" dedi. Karaköprü Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Kudat ve Müslüm TopaLda "hayırlı olsun" temennilerini ilettiler.

HEDEF 24 AYDA TESLİM
Bu arada Kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde "Sefam Kent Karaköprü"nün müteahhidi Vedat Mızraklı ise yaptığı konuşmasında "hedefimiz 24 ayda inşaatımızı tamamlamak ve hak sahiplerine evlerini teslim etmektir. Hiçbir masraftan kaçınılmayacak ve burada daha yaşanabilir, modern konutlar yapılacaktır. Sosyal donatılar asla göz ardı edilmeyecektir. Depreme dayanıklı konutlar yapacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181