Bina yönetim planı nedir ?
Bina Yönetim planı yüzlerce bazen binlerce insanın bir arada düzenli ve karşılıklı olarak sorumlulukların yerine getirilmesi çerçevesinde yaşamasını sağlamaktadır.

Bina Yönetim Planı İçeriğinde Olması Gerekenler;
  • Binanın yapısı,
  • Kat maliklerinin sorumlulukları,
  • Ortak giderlere nelerin dahil olduğu
  • Giderlerin nasıl ödeneceği
  • Yönetimsel konular hakkında bilgilendirmeler
Bina yönetim planı hazırlanması için tüm kat malikleri bir araya gelir ve yöneticiyle birlikte ortak kararlar alınarak plan tam olarak hazırlanır.
İmzaların da atılmasından sonra bina yönetim planı içerisinde yer alan yükümlülüklerin yerine getirilmesi birer zorunluluk olarak karşımıza çıkarlar. Dolayısıyla yönetim planının bütün kat maliklerini bağlayan yazılı bir belge olduğunu söylememiz doğru olacaktır.
Bina yönetim planı içinde yer almayan hususlarda, ana gayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanunu’na ve genel hükümlere göre çözüme kavuşturulmaktadır. Bina yönetim planı kat mülkiyeti ya da kat irtifakı tesis edilirken yapılmaktadır ve bu plan tapu sicilinde bulunmaktadır.
Bina yönetim planı değişikliği yapılabilmesi için bütün kat maliklerinin en az 4/5’inin oyu gerekmektedir.

Bina yönetim planı örneği için tıklayınız!

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevda altıntaş 6 yıl önce

bina yönetim planı çok önemli arkadaşlar! böyle bir plan yapmadan önce bina yönetim planı nedir iyice araştırıp öğrenmek lazım..güzel haber

banner182

banner181