Site yönetimi nedir ?
Site yönetimi nedir sorusunun yanıtı özetle; seçilen yönetimin tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgilenmesidir.

Site yönetimi nedir sorusunun kapsamlı bir açıklaması olarak, apartman, toplu konut, residance, plaza, iş merkezi gibi insanların topluca yaşadığı ve iş yaptığı yerlere; temizlik hizmeti, binadaki  teknik  bakım onarım  hizmeti, peyzaj, bahçe bakımı, çevre düzenlemesi hizmeti, havuz bakım hizmeti, hukuki  ve idari işler hizmeti, güvenlik ve danışma personeli hizmeti gibi ihtiyaç olunan hizmetlerin profesyonel bir yönetim çatısı altında toplanmasıdır.

Ana bağımsız bölüm yöneticilerinden oluşan site yönetimi, apartman yöneticileri içinden seçilir.

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Yasasının Toplu Yapılara ilişkin özel hükümler çerçevesinde 73. Madde de geçici yönetim düzenlenmiştir. Toplu konutlarda yaşam tamamen başlayana kadar sorunları azamiye indirmek için geçici yönetim seçilir. Geçici yönetimin süresi 2 yıldır.

Site yönetimi hizmeti içeriğinde birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek oluşturdukları ortak yaşam alanları olan Apartman ve Sitelerde uyulması gereken kurallar, ödenmesi gereken aidatlar gibi konularda takip edilmesi gereken birçok iş kolu vardır. Bu konular ortak yaşamda birçok sorunlara neden olabilir ve bu durum kat malikleri arasında ilişkileri zedeleme noktasına dahi gelebilir.

Site Yönetimi, kat sahipleri ve/veya kiracılara karşı tarafsız ve eşit yönetim anlayışı demektir. Site Yönetim Hizmeti ‘Kat Mülkiyeti Kanununu’ esas alınarak gerçekleştirilir.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
merve şahin 6 yıl önce

site yönetimi nedir ! önemli bir haber olmuş..bilmeyenler buyursun...öğrensin

banner182

banner181