Site yönetimi oluşturma karar örneği!

Genel kurulda ilk kez yapılan seçimlerde de, yönetimin değişeceği seçimlerde de site yönetimi oluşturma karar örneği hazırlanmak ve genel kurul karar defterine işlenmek zorundadır.

Genel kurul öncesinde, tecrübeli kat maliklerinden bir oturum başkanı seçilir ve seçimler onun kontrolünde sürdürülür.

Seçimlerde birden fazla aday çıkabileceği gibi tek aday ile de seçim sonuçlanabilir. Bir nevi ombudsman görevi üstlenen tecrübeli daire sahibi, seçimlerin sükunetle tamamlanabilmesi adına görevini yürütür. Site yönetimi oluşturma karar örneği deftere yapıştırılabilir. Yönetim seçiminden sonra binanın veya binaların girişine herkesin görebileceği bir yere örneği asılır. Böylece genel kurul toplantısına katılmayan veya katılamayan kişilerin de yeni yönetimden haberdar olması sağlanır.

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Ana gayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılır.  Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.

Site yönetimi oluşturma karar örneği kapsamında hazırlanan yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, ana gayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır. Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır.  Kat maliklerinin 33’üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır. Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve yönetici ve denetçileri bağlar.

  • Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.
  • Ana gayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır.
  • Ana gayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir.
  • Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir.
  • Kat malikleri ana gayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o gayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır.
Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, ana gayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır.

Site yönetimi oluşturma karar örneği ile ilgili gelişmeleri ve site yönetimi ile ilgili tüm haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah can 1 yıl önce

Yonetici secilemezse mahkemeye gitmek için kac toplanti yapmak lazım

banner182

banner181