Site yönetiminin yetkileri!
Site yönetiminin yetkileri, yetki sınırları ve yetkinin doğru kullanım şekli Kat Mülkiyeti Kanununda düzenleme altına alınmıştır. Kanunda belirtilen yetki ve sorumlulukların her türlü dışına çıkmak yöneticinin yetki sınırlarını aşması anlamına gelecektir. Site yönetimi, aynı zamanda kendisine tanınan haklardan daha fazlasını talep edemeyecektir.

Ana gayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılır.

İşte madde madde site yönetiminin yetkileri!

1. Genel yönetim işlerinin görülmesi yöneticinin ve site yönetiminin yetkileri ile görev alanındadır. Yönetici yetkileri ve yöneticinin genel görevleri yönetim planında belirtilir.
2. Defter tutulması ve belgelerin saklanmasından yönetici sorumludur. Kat malikleri kurulu tarafından alınan bütün kararların protokolleri, ihtar ve tebligat özeti ile tarihleri, bütün giderleri yönetici Kat Mülkiyeti Kanununda belirtilen deftere yazmak, giderlerin belgelerini ve diğer bütün belgeleri dosyada saklamakla yükümlüdür.
3. İşletme projesinin yapılması yöneticinin görevi kapsamındadır. İşletme projesi genellikle kat malikleri kurulunca kabul edilir. Eğer böyle bir proje yoksa, yönetici hemen bir işletme projesi hazırlar. Bu projede anagayrimenkulün 1 yıllık tahmini gelir ve gider tutarları, bu giderlerin kat maliklerine düşecek tahmini miktarı gösterilir.
4. Kat Mülkiyeti Kanununda yöneticinin kat maliklerine karşı tıpkı bir vekil gibi sorumlu olması öngörülmüştür. Yönetici, kat malikleri kuruluna hesap vermekle yükümlüdür.
 
Site yönetiminin yetkileri dışında kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen kullanılmaya başlanmışsa, kat mülkiyetine geçilmemiş olsa dahi ana gayrimenkulün yönetiminde kat mülkiyeti hükümleri uygulanır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
[email protected] 5 yıl önce

hukumet kapıcı ayliklarını 2170 tl yaptı topladıgım aıdat yetmedi bu konuda karar almak ve para toplamak için yetkim varmı cevaplarsaniz cok memnun olurum saygılar

banner182

banner181