Sivas Esentepe kentsel dönüşüm projesi ile 600 adet rezerv konut yapılacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli ziyaretler ve programlara katılmak üzere Sivas'a geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Kurum daha sonra Belediye’yi ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde bir basın açıklaması yapan Kurum, Sivas’a yapılacak devlet yatırımları hakkında bilgi verdi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE
“Sivas’ın 50-100 yılını planlayacak önemli projelerin hayata geçireceğiz” diyen Kurum, ikinci üniversitenin Kurt Deresi mevkiinde kurulacağı bilgisini verdi. 400 dönüm arazi üzerine kurulacağını dile getiren Kurum, ayrıca okullar bölgesinde atıl durumda olan yapının da yeni kurulacak üniversiteye tahsis edildiğini söyledi.

ORDUEVİ KÜTÜPHANE OLACAK
Kent merkezindeki ordu evinin eski dikimevi yerine yapılan binaya taşınma sürecinin tamamlandığını söyleyen Bakan Kurum, buradaki tarihi yapının kütüphane olarak tahsis edileceğini belirtti.

MİLLET BAHÇESİ İHALESİ YAPILDI
Yeni 4 Eylül Stadyumu karşılığında TOKİ’ye devredilen 53 bin metrekare araziye ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını kaydeden Bakan Kurum, “Bu arazinin Millet Bahçesi olarak projesi hazırlandı ve bugün TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilecek” dedi. Kurum ayrıca 70 bin metrekarelik eski Numune Hastanesi arazisinin de ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını ve içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, millet kıraathaneleri ve yeşil alanlar olacağını dile getirdi.

BELEDİYE NİKÂH SALONU
Bakan Kurum, eski stadyum yerine yapılacak olan ‘Millet Bahçesi’ yanına ise yeni bir nikâh salonu yapılacağını belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER 
Kurum; “Kentsel dönüşümler vatandaşların rızası gözetilerek yapılacak. Sivas da Eski Sanayi ve Esentepe kentsel dönüşümleri planlama safhasına geldi. Esentepe’ye 600 adet rezerv konut yapılacak. Konutlar şehir mimarisine uygun ve yatay mimari ağırlıklı olacak. Burada maksat mahalle kültürünü yaşatmak… Hak sahibi vatandaşlarımız ister kendi yerlerinden isterlerse de bu yapılacak olan rezerv alanından ev talep edebilecek.” dedi.

KENT MEYDANI ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE AYDINLATMA
Tarihi Kent Meydanı’nın eşsiz bir güzelliğe sahip olduğuna vurgu yapan Kurum, meydandaki binaların cephe düzenlemelerinin yapılacağını söyledi. Kurum ayrıca İstasyon ve Atatürk Caddelerinin de tarihi yapılara uygun bir şekilde düzenlemeye dâhil edileceğini belirtti. Bu kapsamda bakanlık olarak 4 milyon destek gönderildiğini belirten Bakan Kurum, belediye tarafından sokak sağlıklaştırması ve aydınlatma ihalelerinin yapıldığına dikkat çekti.

Ardından Belediye'yi ziyaret eden Bakan Kurum’u, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Başkan yardımcıları karşıladı. Başkanlık makamına geçen Bakan, Başkan Aydın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum’a Milli Savunma Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz, Milletvekili Semiha Ekinci, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan eşlik etti.

10 yıllık hizmet süresince yapılanları özetleyen Başkan Aydın, altyapı ve üst yapıda birçok hizmetlerin yapıldığını belirtti. Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 0,5 metrekareden 7 metrekareye çıkarıldığını söyleyen Aydın, “İnşallah bizden sonra da Hilmi Bilgin kardeşimiz bu hizmetlerin daha fazlasını yapacak” dedi.

Başkan Aydın’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sami Başkanımız 10 yıllık hizmet süresinde Sivas’ın çehresini değiştirdi. Altyapı anlamında üstyapı anlamında, meydan düzenlemeleri olsun trafik düzenlemeleri olsun birçok proje hayata geçirdi. Sivas’ımızı bu noktaya getirmek için gece gündüz demeden var gücüyle çalıştı. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart’tan sonra da bayrağı devralacak olan Hilmi Bey bu çalışmaların devamını getirecek. Sami başkanımız kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1 metrekareden 7 metrekareye çıkardı. Hedefimiz 2023 yılına kadar tüm Türkiye’de bu oranın 15 metrekareye çıkması” dedi.

Belediye ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden Bakan Kurum, esnaflarla sohbet etti.

BAKAN KURUM YAMAÇ EVLERİNİ İNCELEDİ
Esnaf ziyaretinin ardından Paşabahçe Mesire Alanına geçen Bakan Kurum, burada Belediye tarafından yapımı tamamlanan ve kamuoyunda Hobbit Evleri olarak büyük beğeni kazanan Yamaç Evleri Projesini inceledi.

Daha sonra Bakan Kurum ve beraberindekiler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Divriği, Zara ve Akıncılar ilçelerinde yapımı tamamlanan 843 adet konutun anahtar teslim törenine katıldı.

Sivas Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf yildiz 5 yıl önce

Ne zaman yapilacak abi ALLAH askina ne zaman yapilacak son on yildir yapilacak diyirsunuz esenyepeye bir civi bile cakilmadi ya dahada yapacagiz diyirsunuz peki ne zamannnnnnnnnnnnnn

Avatar
Yusuf yildiz 5 yıl önce

Ne zaman yapilacak abi ALLAH askina ne zaman yapilacak son on yildir yapilacak diyirsunuz esenyepeye bir civi bile cakilmadi ya dahada yapacagiz diyirsunuz peki ne zamannnnnnnnnnnnnn

Avatar
Yusuf yildiz 5 yıl önce

Ne zaman yapilacak abi ALLAH askina ne zaman yapilacak son on yildir yapilacak diyirsunuz esenyepeye bir civi bile cakilmadi ya dahada yapacagiz diyirsunuz peki ne zamannnnnnnnnnnnnn

Avatar
Yusuf yildiz 5 yıl önce

peki ne zamannnnnnnnnnnnnn

banner182

banner181