Sivas Esentepe ve eski sanayi kentsel dönüşüm projeleri gün sayıyor!
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Esentepe Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projelerinin Bakanlar Kurulu onayına sunulduğunu belirtti. Referandum süreci nedeniyle sürecin biraz gecikmeye uğradığını belirten Başkan Aydın, projelerin onaylanmasının akabinde projelere start vereceklerini aktardı.

Başkan Aydın, "Eski Sanayi bölgesi ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Gerek eski sanayi sitesi kentsel dönüşüm çalışması Bakanlar Kurulu onayından geçmesi gerekiyor. Gerekse Esentepe ve Yunus Emre Mahallesi Kentsel Dönüşüm projemiz de Bakanlar Kuruluna sunuldu. Referandum sürecinin ardından yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında bu projelerimizin onaylanmasını bekliyoruz. Onaydan geçmesinin ardından bu sene içerisinde çalışmalarımıza başlamış olacağız. Dolayısıyla iki projede de çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Esentepe Bölgesindeki yapıların yaklaşık olarak yüzde 85'inin niteliksiz yapılardan meydana geldiğini belirten Aydın, "Tamamlandığı zaman yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alanı bir bütün olarak planladık. Projelerimizde bir eksiklik kalmadı. Her iki projemiz de Bakanlık onayında. Onayları alır almaz çalışmalara start vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, şunları kaydetti: "Bugüne kadar 3 milyon liralık bir harcama yaparak Esentepe ve Yunus Emre mahallesinin kentsel tasarım çalışmalarım yaparak alanın mülkiyet hakları tespit edildi. Bu bölgede uzun süreler bende yaşadım. Bölgenin sorunlarını biliyorum. Özellikle Yunus Emre Mahallesinin bir bölümü Esentepe'nin ise büyük çoğunluğu imarla il gili sorunlar yaşıyordu. 70'li yıllarda vatandaşlar gelerek evlerini yapmış ama imarını çözmek bugü ne kadar mümkün olmadı. Kentsel dönüşümü fırsata çevirmek istedik. Sizlerin büyük zorlukla elde ettiğiniz mülklerin değerinin artmasını bu bölgenin yeni cazibe merkezi olmasını istedik. Biliyoruz ki bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın tamamına yakını şehrimizin kırsalından gelen insanlarımız. Burası Sivas'ın en kıymetli bölgelerinden biri olacak."

BİR MİLYON METREKARE 
Kentsel dönüşüm hattıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Aydın, "Bölgenin Hayri Sığırcı Caddesi'nden Sivas Lisesine kadar uzanan kısmı doğu sınırıdır, Güney sının Menderes Caddesi, batı sının Esentepe Caddesi ve bunun bir bölümü de Tuzlugöl Mahallesi'ne uzanıyor. Tamamı bir milyon metrekarenin üzerinde bir alan. Bu alanı bir bütün olarak tamamı boş bir arazi gibi planlayarak projeyi gerçekleştireceğiz. Sizler buradaki mülklerinizi değerlendirirken bir müteahhide kat karşılığı veriyorsunuz. Müteahhitte eviniz varsa evinizi yıkıyor, yeni bina yapıyor. Size de arsanız veya evinizin karşılığında daire veriyor" şeklinde konuştu. Evlerin enkazı, varsa bahçesindeki ağaçların parasını ödeyeceklerini, ev sahiplerinin 36 ay süreyle kiralarını da karşılayacaklarını ifade eden Belediye Başkan Sami Aydın, "Biz yıktığımız, çöpe attığımız enkaza da para veriyoruz. Bahçenizle, duvarınız varsa onun parasını da ödüyoruz. Ağacınız varsa onun parasını da ödeyeceğiz. Buna ilave olarak 36 aya kadar sizlere evleri yıktığımız andan itibaren kiralarınızı ödüyoruz. Bizi yakinen tanıyorsunuz bende bir köylü çocuğu olarak buradaki vatandaşımızın mülkiyet değerleri bir ise iki olsun, iki ise dört olsun istiyorum. Sivas'ın gelişmesi için sizin kazanmanız lazım" dedi.

Hayrullah Ağkaş / Sivas İrade Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181