TOKİ Sivas'ta 1000 konuttan 240'nın inşasına başladı!
Dar gelirlileri ev sahibi yapmak adına harekete geçen TOKİ Sivas'ta bin konutun 240'nın inşasına başlarken 760 konutun inşasına ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Yeni Mahalle ve Danışment Gazi Mahallesinde yapılacak olan konutlar 2019 yılında teslim edilecek.

Sivas' merkezde yapılması planlanan bin konutun 240'nin inşasına Danışment Gazi Mahallesi polis lojmanları bölgesinde başlanırken Yeni Mahallede yapılması planlanan 760 konutun ise inşaatına başlanacak. TOKİ tarafından Sivas Merkez, Yenimahalle'de inşa edilecek 760 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

Bin konuttan 240'ının inşasına başlandı
Dar gelirlileri ev sahibi yapmak adına harekete geçen TOKİ Sivas'ta bin konutun 240'nın inşasına başlarken 760 konutun inşasına ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Yeni Mahalle ve Danışment Gazi Mahallesi'nde yapılacak olan konutlar 2019 yılında teslim edilecek.

Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firmaya yerteslimi yapılacak. Proje kapsamında ayrıca ticaret merkezi, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yapılacak. TOKİ Sivas Yenimahalle Konutları 5 katlı olacak. Yükseklikleri zemin +5 olan konutların 354'ü 2+1, 408'i ise 3+1 planında inşa edilecek. Konutlar yöresel mimariye uygun olacak. Projede geleneksel konutlarda yer alan mimari anlayışı modernize ederek farklılık yaratılmaya çalışıldı.

Projeyle yerleşim alanı nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor. Projelendirme yapılırken Sivas'a ait yerel mimari göz önünde bulunduruldu. Cephelerde zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplama, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, çatıda ve cephelerde Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı.

DAİRE FİYATLARI BELİRLENMEDİ 
TOKİ konutları sıfır karla yaptığı için projedeki fiyatların belirlenebilmesi için ihale sonucunun ortaya çıkması gerekiyor. TOKİ konut fiyatlarını belirlerken projelendirme çalışmaları, arsa maliyeti ve ihale bedelini hesaplayıp metrekareye bölüyor.

Dar gelirli ailelerin umudu olan Toplu konut idaresi Başkanlığı( TOKİ) Sivas'ta Danışment Gazi Mahallesi polis lojmanlarının arkasında yapımına başladığı konutlar hızla yükseliyor. Polis lojmanlarının arkasında başlayan konutlar bloklar halinde yükseliyor. Yeni mahallede bulunan tokilerden de rahatlıkla görülebilen konutlara Sivaslılardaha şimdiden müracaat etmek için gün saymaya başladı. Toplu Konut idaresi başkanlığının dar gelirliler için yürüttüğü proje kapsamında müracaatların ne zaman ne şekilde alınacağı ise merak ediliyor.

Memleket Sivas Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SİNAN BULUT 6 yıl önce

3+1 lere dargelirliler girebiliyomu ne zaman başvurular başlıyor

Avatar
Saniye selvi 6 yıl önce

Başvuru tarihi nezaman

Avatar
Bunyamin Ballıkaya 6 yıl önce

Başvuru tarihi ne zaman

Avatar
başvurular ne zaman baslayacak biri verirseniz sevinirom 6 yıl önce

Avatar
Zekiye simsek 6 yıl önce

Toki ne zaman basliyor

Avatar
Halil 6 yıl önce

Başvuru tarihi ne zaman

Avatar
Hatice kulaksız 6 yıl önce

Avatar
Hatice kulaksız 6 yıl önce

sivas kümbet toki

banner182

banner181