2019 tapu harçları!
Birçok kişinin merak ettiği 2019 tapu harçları detaylarını sizler için araştırdık.

2019 tapu harçları detayları şu şekilde;
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vergi denetim kurulu toplantısı sonrası açıkladığı yeni vergi indirim paketi ile birlikte tapu harcı indirimi uzatılmıştı. Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilen tapu harcı indirimi 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle sona eriyor.

İndirimin sona ermesi ile birlikte tapu harçları 2019 yılında yüzde 4 olacak. İndirimin uzatılmasına karşın tapu harcı 2019 yılında da yüzde 3 oranında uygulanmaya devam edecek. Aksi taktirde indirim uzatılmaz ise 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 9 bin liradan 12 bin liraya yükselecek.

Tapu devri sırasında ödenmesi gereken tapu harcı bedeli hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Tapu harcı bedelini alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödemekle yükümlü oluyor. İndirimin sona ermesi ile birlikte alıcı da satıcı da tapu harcını yüzde 2 oranında ödemeyecek.

2019 tapu harçları  detaylarını sizler için derledik. tapu harcı ne kadar 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu harcı indirimi 2019 uzatma kararında net bir bilgi verilirse tüm detaylar 'emlaksayfası.com.tr'de yer alacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özcan 5 yıl önce

Ev almak isteyenler bundan sonra
10 kez daha düşünecek..

banner182

banner181