2019 yılı tapu alım satım harcı oranı!
Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen 2019 yılı tapu alım satım harcı oranı detaylarını sizler için derledik.

Tapu devir işlemleri sırasında ödenmesi gereken masraflar arasında tapu harcı yer alıyor. 2019 yılı tapu alım satım harcı oranı detayları şu şekilde;
Taraflar arasında tek tarafın ödemesi yönünde bir anlaşma yapılmadığı taktirde hem alıcı hemde satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcı için indirim uygulandı. Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilen tapu harcı indirimi ile alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödemekle yükümlü oluyor.

Tapu harcı ödeme işlemi ise tapu dairelerin yapılabileceği gibi kredi kartı ile Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesinden tapu harcı ödemeleri menüsünden yapılabiliyor. Diğer tapu harcı ödeme yerleri şu şekilde;
- Maliye Bakanlığı tarafından yetki verilen banka şubeleri,
- ATM’ler
- Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor. 

2019 yılı tapu alım satım harcı oranı detaylarını sizler için derledik. Tapu alım satım harcı oranı 2019 ve 2019 yılı tapu harcı oranı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181