2020 tapu döner sermaye harcı ne kadar?
Her yıl yeniden belirlenen 2020 tapu döner sermaye harcı ne kadar sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu masrafları kapsamında tapu harcının yanı sıra tapu harcı döner sermaye bedelide ödeniyor. Bizde sizler için tapu döner sermaye bedeli 2020 detaylarını derledik.

2020 tapu döner sermaye harcı ne kadar sorusunun detayları şu şekilde; 
Tapu masrafları kapsamında tapu harcının yanı sıra tapu harcı döner sermaye bedelide ödeniyor. Tapu işlemleri sırasında ödenen tapu döner sermaye ücreti 2020 yılında 157 TL ve ilave hizmet bedeli 21,50 TL oldu. Bu kapsamda 2020 yılında ödenen tapu harcı döner sermaye bedeli 178.50 TL olarak uygulanıyor.

Gayrimenkul alım-satım işleminin gerçekleştirilebilmesi için ödenmesi gereken tapu döner sermaye sorgulama işlemi internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Online olarak yapılan tapu döner sermaye sorgulama e devlet sitesinden yapılabildiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sayfalarından da gerçekleştirilebiliyor. E devlet sistemine girildikten sonra Tapu Müdürlüğünden verilen 12 veya 13 haneli "E-Tahsilat Seri Numarası"nı girerek tapu döner sermaye sorgulama ve tapu döner sermaye ödeme işlemi yapılıyor.

Tapu döner sermaye sorgulama e devlet için tıklayınız.

2020 tapu döner sermaye harcı ne kadar sorusunun detaylarını sizler için derledik. tapu döner sermaye harcı 2020 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181