Arsa tapu masrafı 2018!
Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen arsa tapu masrafı 2018 detaylarını sizler için araştırdık.

Gayrimenkul ve taşınmaz mülk satışlarından doğan arsa tapu masrafı 2018 alıcı ve satıcı tarafından beyan edilen değer üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanmakta olup, binde 20 oranında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmektedir.

Örneğin; 2018 yılında satışı yapılacak arsanın değeri 100 bin TL olsun. Bu arsanın satışında, yüzde 20 olan arsa tapu harcı oranına göre alıcı 2 bin TL, satıcı 2 bin TL olmak üzere toplamda 4 bin TL arsa tapu harcı ödenir.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile tapu harcında indirim uygulandı. 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılan tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirlendi. Bu oran sadece konut ve işyeri alımlarında geçerli olacak, arsa ve arazi alım-satımlarını kapsamadı.

Arsa tapu masrafı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181