Başkasına ait tapu sorgulama!
Başkasına ait tapu sorgulama ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Bir arsanın, arsanın üzerinde bulunan yapının tamamının ya da bir kısmının sahibini gösteren belgeye tapu denir.

Başkasına ait tapu sorgulama detayları şu şekilde;
Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama işlemine tapu daireleri üzerinden ulaşmak mümkün değildir. Tapu bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşmak yasak olduğundan dolayı tapu dairesinde çalışın hiçbir görevli başkasının tapu bilgisini paylaşma yetkisine sahip değildir.

Fakat avukatların tapu kayıt bilgilerini inceleme yetkiler vardır. Avukata belli bir ücret ile başvurarak tapu bilgilerine ulaşmak mümkündür. Bunun dışında tapu bilgilerine ulaşılamaz.

Resmi bir evrak olan tapu devlet dairelerinde ve belirlenen tapu memurları tarafından verilir. Bir taşınmaz sahibi olacaksanız araştırmanız gereken en önemli şeylerden biri de tapu çeşitleridir. 3 adet tapu çeşidi vardır. 

Tapu çeşitleri şu şekilde;
- Hisseli tapu; hissedarların isimlerinin belli olduğu, fakat kimin nereye sahip olduğunun belirlenmediği tapu çeşidi.
- Kat mülkiyet tapusu;  tamamlanmış fakat iskanı henüz alınmamış binalardan satın alınan dairelerin kime ait olduğunu gösteren tapu çeşidi.
- Kat irtifakı tapu; kat irtifaklı tapu, inşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsada sizin satın alacağınız dairenin payına düşen arsa anlamına gelen tapu çeşidi.

Başkasına ait tapu sorgulama ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sefa Tığlı 5 yıl önce

Avatar
Sefa Tığlı 5 yıl önce

Tapu sorgulama

Avatar
Sefa Tığlı 5 yıl önce

Uşak sivaslı cinoğlu köyü Tapu sorgulama

banner182

banner181