İşyeri tapu masrafı 2018 ne kadar?
İşyeri tapu masrafı 2018 hesaplaması Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen tapu harcı hesaplaması satış bedeli üzerinden yapılır.  İşyeri tapu masrafı 2018 yılı için binde 20 olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca, döner sermaye harcı ödemesinin de bu süreçte yapılması gerekiyor. 2018 yılı tapu harcı döner sermaye bedeli 103 lira 50 kuruş olarak tahsil ediliyor.

İşyeri tapu masrafı!
Devletin verdiği hizmet üzerinden aldığı maddi bedele harç diyoruz. Emlak ve gayrimenkul kapsamında kamu kuruluşlarından yapılan işlemlerde ise tapu harcı alınıyor.Tapu harcı hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmektedir.

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 30'luk oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Tapu masrafları kapsamında tapu harcı dışında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor.

İşyeri tapu masrafı 2018 hesaplama tablosu

Tapu harcı oranı: Binde 20
Satış bedeli: 150 bin TL
Tapu harcı bedeli: 3 bin TL (alıcı ve satıcı ayrı ayrı)
Toplam ödenecek harç: 6 bin TL

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181