Tapu ada parsel nedir?
Birbiri ile sıklıkla karıştırılan tapu ada parsel nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.
 
Birçok kişi tarafından merak edilen ve emlak terimi olan tapu ada parsel nedir sorusunun cevabı şu şekilde;

Tapuda ada nedir?
Tapu ve kadastro işlemleri sırasında birçok kez karşılaşılan ve emlak terimi olan ada, dört tarafı doğal veya yapay engellerle kapalı olan alana denilmektedir. İmar planı kapsamında parsel üzerinde oluşan sokak, cadde akarsu veya demiryolu gibi alanlar adayı oluşturur. Kısaca ada, doğal veya yapay engellerle çevrelenmiş parseller topluluğudur.
 
Ayrıca kadastro adası da cadde, meydan, göl, deniz gibi dört bir tarafı kamuya ait doğal veya yapay sınırları olan alanlara denir. Kadastro adası kadastro çalışma alanıyla sınırlandırılmış olmalı veyahut devlet demir yolları arazisi gibi çevrelenmiş parsellerden oluşmalıdır.
 
Tapuda Parsel nedir?
Bir veya birden çok kişinin sahibi olabildiği imar yasaları kapsamında ayrılmış ve sınırlandırılmış araziye parsel denir. Gerçek kişiler haricinde kamu, özel kuruluşlar veya vakıfların sahip olabildiği parseller iki guruba ayrılır.
 
Parseller imar parseli ve kadastro parseli olarak iki grupta incelenir. İmar alanı için bulunan kadastro parsellerine imar parseli denirken, mülkiyeti tescilli olan parsellere ise kadastro parsel denir.

Tapu ada parsel nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. tapuda ada ve parsel ne demek ve tapuda ada ve parsel nedir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181