Tapu başvuru işlemleri!
Tapu başvuru işlemleri detayları sizler için araştırdık. Taşınmazların online olarak takip edilebildiği ve yönetilebildiği bir sistem olan web tapu üzerinden tapu ile ilgili işlemler kolaylıkla yapılabiliyor.

Tapu başvuru işlemleri detayları şu şekilde;
Sadece taşınmazı olan kişilerin değil herkesin kullanabildiği web tapu sistemi ile tapu müdürlüğüne gidilmeden online olarak internet ortamında başvuru yapılabiliyor. Bunun yanı sıra sistemin sunduğu bir diğer kolaylık ise gerekli belgeleri internet üzerinden Tapu Müdürlüğüne gönderebilmek oluyor. Bu şekilde birçok işlem tapuya gitmeden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Tapu başvuru aşamaları izlendiği taktirde başvurular kolaylıkla gerçekleştirilir.

Tapu başvurusu yapıldıktan ve gerekli belgeler web tapu üzerinden tapu müdürlüğüne gönderildikten sonra ilgili memur tarafından işlemler başlatılır ve tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS ile gönderilir. 

Mesaj geldikten sonra verilen başvuru istem belgesindeki numara ile birlikte ilgili banka şubesine gidip tapu harçlarını yatırmak gerekiyor. SMS yoluyla iletilen mesajda yer alan randevu saatından en az 15 dakika önce kimlik aslı ve tapu harç dekontları ile tapuda hazır bulunulması lazım. 

Tapuya varıldığında tapu harç dekontlarını ilgili memura verdikten sonra randevu saatinde monitörden başvuru numarası ile imza atılması için çağrı yapılır. Başvuru numaralarının ve çağrıların yapıldığı monitörler her karidorda bulunur. Başvuru numarası ile anon edilen kişiler Akit Odasına imzaya gider

Tapu başvuru işlemleri detaylarını sizler için derledik. Tapu randevu alma ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Tapu işlemleri için gerekli belgeler 2018 için tıklayınız

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181