Tapu birleştirme harcı 2019!
Vatandaşlar tarafından merak edilen tapu birleştirme harcı 2019 ne kadar sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.
Peki tapu birleştirme masrafı 2019 kapsamında ne kadar oldu ? İşte tapu birleştirme işlemi masrafı 2019 ne kadar sorusunun yanıtı...

Öncelikle tapu birleştirme ne demek sorusuna yanıt verecek olursak; Diğer bir adı ile tapu tevhit işlemi olarak da bilinen tapu birleştirme işlemi, tapu sicilinde birbirlerinden ayrı olarak kayıt edilen fakat bitişik olan taşınmazların tek parsel üzerinde birleştirilme işlemine denir. Tapu birleştirme işleminin yapılabilmesi için birbirlerinden ayrı olarak kayıt edilmiş olan taşınmazların tapuları ile başvuru yapılması gerekiyor.

Tapu birleştirme harcı 2019 oranları şu şekilde;
- İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden binde 11,38 oranında ödenirken,
- Tevhit işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden binde 11,38 oranında,
- Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen pay sahipleri arasında, aynen veya ifrazen taksiminde kayıtlı değer üzerinden binde 4,55 oranında harç ödenmesi gerekiyor.

Tapu birleştirme harcı 2019 ne kadar sorusunun cevabını sizler için derledik. Tapu birleştirme masrafı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu tevhit işlemi nedir sorusunun detayları için tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181