Tapu cins değişikliği nedir?
Taşınmaz sahiplerinin bilmesi gereken tapu cins değişikliği nedir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu cins değişikliği nedir sorusunun detayları şu şekilde;
Tapuda cins değişikliği adından da anlaşılacağı gibi tapu kütüğünde kayıtlı olan bir taşınmazın cinsinin değişmesi sonucunda yapılan işlemdir. Tapu cins değişikliği yani cins tashihi, taşınmazın cinsinin yapılı iken yapısıza aynı şekilde yapısız iken yapılıya dönüşmesi sonucunda yenilenerek tekrar tapu kütüğüne kaydedilmesine denir.

Örneğin; tapuda arsa olarak kayıtlı olan bir taşınmazın üzerine bir yapı inşa edildiği taktirde veya bir binanın yıkılarak arsaya dönüştürülme sonucunda yapılan değişikliği tapuya tekrar tescil edilmesine denir. 

Herhangi bir parselde cins değişikliği yapılacak ise başvuruda bulunulması gerekmektedir. Eğer başvuru kabul edilmezse işlemin başka yollarla yapılma şansı yoktur. Daha önceden Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne yapılan cins değişikliği işlemleri için yapım yetkisi 5368 sayılı Yasa ile Lisanslı Harita ve Kadastro Bürolarına (LİHKAP’lara) verildi.

Tapuya kayıtlı bir taşınmazın değişmesi durumunda yapılması zorunlu olan cins değişikliği yapılmaması durumunda 5744 sayılı Kanun'da yer alan 7. maddeye esasen yapıda bulunan her bir kat maliki 1000 TL para cezası ödemekle yükümlü olur.

Tapu cins değişikliği nedir sorusunun detaylarını sizler için derledik. Tapuda cins değişikliği nedir nasıl yapılır ve tapuda cins tashihi nedir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Cins tashihi harcı 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181