Tapu devri nasıl yapılır?
Tapu devri nasıl yapılır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. Bir taşınmazın alım-satım işlemine tapu devri denir. Tapu devir işlemleri Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilir.

Tapu devri nasıl yapılır?
Tapu devir işlemini kısa sürede halletmek için Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri düzenlemeniz ve tapu harcı ile tapu döner sermaye bedelini ödemiş olmanız gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tapu devri 1 veya 2 gün içinde kolaylıkla halledilebilir.

Tapu Müdürdüğü'nde yapılan devir işlemi için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapu devri randevu alma işlemi taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesi'nden öğleden önce sıra numarası alınarak, Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne ait olan e-randevu sistemi üzerinde ve ALO 181 hattından yapılabilir.

Tapu devri için randevu alma e-randevu sistemi için tıklayınız.

Başvuru onaylandığı taktirde en kısa zamanda SMS yoluyla mesaj gönderilmektedir. Tapu dairesi tarafından işlem onayı tarafınıza bildirildiğinde; sizden tapu harcı ve döner sermaye ödemenizi yapmanız ve mesajda belirtilen gün ve saate tapu devir işlemi için tapu dairesinde bulunmanız istenecektir.

Alo 181 üzerinden veya tapu ve kadastro genel müdürlüğü internet sitesi üzerinden almış olduğunuz ve onaylanan randevu gün ve saatinden en az 15 dakika önce orada bulunmanız gerekmektedir. İşlemlerinizi sizin adınıza başkası yürütecekse, vekalet verdiğiniz kişilerin orada istenilen zamanda olması gerekmektedir.

Tüm evraklarınız eksiksiz bir şekilde tamamlanmış, tapu harcı ve tapu döner sermaye bedeli ödenmiş olarak, "Akit Odası"nda tapu kayıtlarınız imzalanır. En son basamak ise tapu müdürünün imzalamasıdır. Müdür imzasının ardında tapu devir işlemleri bitmiş olur ve tapu devri gerçekleşir.

Taşınmaz satışlarında ödemekle yükümlü olunan tapu harcı, taşınmazın emlak vergisinden az olmayacak şekilde satış değeri ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanarak bulunur. Resmi Gazete'de yayımlanarak 31 Ekim tarihine kadar geçerli olacak tapu harcı indirimi ile oran yüzde 1,5'e düşürüldü. 31 Ekim tarihinden sonra ise oran tekrar yüzde 2'ye yükselecek.Konut ve işyeri satışlarında yüzde 1,5 olarak belirlenen indirim ile 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 12 bin liradan 9 bin liraya inecek.

Tapu harcı yanlış yada eksik beyan edildiği taktirde cezai işlem uygulanır. Uygulanan ceza kapsamında beyan edilmeyen kısım tespit edilir ve hem alıcıdan sem satıcıdan tahsil edilir. Ayrıca alıcı ve satıcıdan harcın yüzde 25'i oranında vergi cezası kesilir.

Tapu devri nasıl yapılır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mucahide 5 yıl önce

Tapu benim üstüme oğlumun üstüne alması için ne geeekiyo

banner182

banner181