Tapu döner sermaye sorgulama!
Tapu döner sermaye sorgulama ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Tapu devir işlemini kısa sürede halletmek için Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri düzenlemeniz ve tapu harcı ile tapu döner sermaye bedelini ödemiş olmanız gerekiyor.

Gayrimenkul alım-satım işlemi sırasında tapu hizmeti karşılığında ödenen bedele tapu harcı deniyor. Ayrıca tapuda yapılan devir işlemleri sırasında tapu döner sermaye harcı da ödeniyor.

Gayrimenkul alım-satım işleminin gerçekleştirilebilmesi için ödenmesi gereken tapu döner sermaye sorgulama işlemi internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Tapu dairesine girmeden halledilebilen bu işlem ile tapu döner sermaye harcı sorgulama kapsamında büyük kolaylık sağlıyor.

Online olarak yapılan tapu döner sermaye sorgulama e devlet sitesinden yapılabildiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sayfalarından da gerçekleştirilebiliyor. E devlet sistemine girilditen sonra Tapu Müdürlüğünden verilen 12 veya 13 haneli "E-Tahsilat Seri Numarası"nı girerek tapu döner sermaye sorgulama ve tapu döner sermaye ödeme işlemi yapılıyor.

Tapu döner sermaye sorgulama e devlet için tıklayınız.

Tapu döner sermaye sorgulama ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181