Tapu harcı geri ödeme!
Tapu harcı geri ödeme ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Kentsel dönüşüm çerçevesinde taşınmaz alan kişilerı tapu harçlarını geri alma imkanı vardır.

Kentsel dönüşüm kapsamında alınan taşınmaz için tapu harcı ödendikten sonra 30 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. Vegi dairesine yapılan başvuru sırasında tapu harcı ödeme dekontu, riskli yapı muafiyet yazısı, tapu fotokopisi, riskli yapı belgesi ve sözleşmesini eklediği dilekçenin yanında bulundurulması gerekir.

Tapu harcı geri alma şartları şu şekilde;
Kentsel dönüşümle taşınmaz sahibi olan kişiler tapu devri için ödemiş oldukları harçları tapu harcı geri ödeme  kapsamında geri alabilir. Tapu harcı geri almadan yararlanmak için 27 Temmuz 2014 ve sonrasında kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen taşınmazı satın almış olmak gerekir. Bu taşınmazı satın alırken tapu harcı ödeyen kişiler başvuru yaparak ödemiş oldukları harcı geri alır.

Eğer 30 gün içerisinde başvuru yapılmadı ise Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden şikayet edilerek başvuru yapılabilir. Yapılan başvurular reddedildiği taktirde red tarihini takip eden 30 gün içinde Vergi Mahkemesi’ne davasının açılması gerekir. Tapu harcı iadesi davası için şu belgeler isteniyor;
- Vergi tahsil alındısı
- Tapu senedi fotokopisi
- Riskli yapı belgesi
- Riskli yapı muafiyet belgesi
- Sözleşme örneği belgeleri

Tapu harcı geri ödeme detaylarını sizler için araştırdık. Tapu harcı iadesi 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edibilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181