Tapu harcı indirimi 2018 için son 3 gün!
Gayrimenkul alım-satım işleminde uygulanacak olan tapu harcı indirimi 2018 için son 3 güne girildi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tapu harcı indirimi 2018 için son gün yaklaşıyor. Konutta KDV indirimi yapan bakanlar kurulu tapu harcı oranını da aynı dönemde %4’ten %3’e düşürdü. Böylece tapu harcında oran 31 Ekim 2018 tarihine kadar binde 20 yerine 15 oldu. Tapu harcı indirimi süresi sona erdikten sonra oran yeniden yüzde 4 olacak.

Yapılan indirim ile tapu harcı için öedenen bedelde düşüş olacak. Örneğin; Tapu harcı indirimi düzenlemeyle 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 12 bin liradan 9 bin liraya düşecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirlendi. Tapu harçlarında indirim 2018 sadece konut ve işyeri alımlarında geçerli olacak, arsa ve arazi alımlarında ise geçerli olmayacak.

Tapu harcı indirimi 2018 detaylarını sizler için araştırdık. Tapu harcı indirimi ne zamana kadar 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181