Tapu harcı indirimi başladı!
Geçtiğimiz sene Mart ayında Bakanlar Kurulu Kararı ile başlayan ve 30 Eylül 2017 tarihinde sona eren tapu harcı indirimi 2018'de de geldi. Ev ve işyeri almak isteyen milyonlarca kişinin beklediği indirim Resmi Gazete'de yer aldı.

Karar ile bazı tapu işlemlerinden alınacak harç nispeti ile bazı malların katma değer vergisi oranları ve özel tüketim vergisi tutarları yeniden belirlendi.
Tapu harçlarında yapılan indirim yalnız konut ve işyerleri için geçerli kılındı. Arsa ve arazilerin tapu harçları indirim kapsamına alınmadı.

Binde 15'e düştü
Alınan karar ile tapu harcı konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü. İndirim kapsamına kat irtifakı tesis edilmiş olanlar da karara dahil edildi.

Son gün 31 Ekim 2018
Tapu harcı indirim uygulaması alınan karar ile 31 Ekim 2018 tarihine kadar geçerli olacak. 31 Ekim'de yapılan konut ve işyeri alım satım işlemlerinde de binde 15 oranı ile harç tahsil edilecek. Ancak 1 Kasım itibari ile herhangi bir uzatma kararının gelmemesi halinde eski oranlar geçerli olacak.

200 bin TL'lik evde 2 bin TL indirim
Örneğin satış bedeli 200 bin TL olan bir daire için kanunda belirtilen binde 20 oranına tekabül eden 4 bin lirayı alıcı ve satıcı ayrı ayrı üzere ödüyordu. Böylece toplamda 8 bin lira harç ödemesi yapılıyordu.

31 Ekim'e kadar aynı değerde bir ev için ödenecek toplam harç alıcı 3 bin, satıcı 3 bin olmak üzere 6 bin TL olarak hesaplanıyor. Böylece toplamda 2 bin TL alıcı ve satıcının cebine kalıyor.

Altın Emlak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181