Tapu harcı indiriminde süre 3 ay uzatıldı!
Konut alımında büyük imkan sunan tapu harcı indirimi süresi 3 ay uzatıldı.

Tapu harcı indirimi devam edecek mi sorusunun cevabı netlik kazandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda tapu harcı indirimi uzatıldı . Verilen uzatma kararıyla tapu harcı indirimi 2019 yılında da devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vergi denetim kurulu toplantısı sonrası açıkladığı yeni vergi indirim paketi ile birlikte tapu harcı indirimi uzatılmıştı. 2. kez uzatma kararı verilen tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilen tapu harcı indirimi son gün 31 Mart 2019 olarak belirlendi.

Tapu devri sırasında ödenmesi gereken tapu harcı bedeli hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Tapu harcı bedelini alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödemekle yükümlü oluyor.​

Tapu harcı indirimi detaylarını sizler için derledik. tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181