Tapu harcı neye göre hesaplanır?
Tapu harcı neye göre hesaplanır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Konut satışında tapuda yapılan masrafların arasında tapu harcı da yer alıyor. Tapu harcı hem satıcı hemde alıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki tapu harcı neye göre belirlenir sorusunun cevabı nedir?

Tapu harcı neye göre hesaplanır?
Taşınmaz satışlarında ödemekle yükümlü olunan tapu harcı, taşınmazın emlak vergisinden az olmayacak şekilde satış değeri ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanarak bulunur. 

Resmi Gazete'de yayımlanarak 31 Ekim tarihine kadar geçerli olacak tapu harcı indirimi ile oran yüzde 1,5'e düşürüldü. 31 Ekim tarihinden sonra ise oran tekrar yüzde 2'ye yükselecek.Konut ve işyeri satışlarında yüzde 1,5 olarak belirlenen indirim ile 300 bin liralık bir evin tapu masrafı 12 bin liradan 9 bin liraya inecek. 

Tapu harcı neye göre hesaplanır, tapu harcı neye göre ödenir soruları ve tapu ilgili tüm detayları sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181