Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği!
Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Konut alıcı ve satıcı tarafından satış işlemi sırasında ayrı ayrı ödenmesi gereken harca tapu harcı denilmektedir.

Konutun satış bedeli üzerinden tesaplanan tapu harcı yanlış beyan edildiği taktirde bazı yaptırımlar uygulanıyor. Maliye'nin tapu harcındaki yalan beyanı tespit etmesi sonucu alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı beyan edilmeyen kısım ve harcın yüzde 25'i oranında tapu harcı pişmanlık cezası tahsil edilir. İşte tapu pişmanlık dilekçesi örneği;

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği:

............... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Dairenizin ............... Vergi kimlik numaralı mükellefiyim. ............Vergilendirme dönemine ilişkin ............ Vergisi beyannamemi, kanuni süresi içinde verememiş/eksik vermiş bulunmaktayım.

Ekte sunulan beyannamenin , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 371’inci maddesi hükümlerine göre kabulünü ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.


ADRES:

.../..../....                                                                                                  

Mükellef                                           

(Vekili veya Temsilcisi)                             

Ad, Soyadı ve İmza

EKLER:

1-..... Vergilendirme Dönemine Ait... Vergisi Beyannamesi

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi örneği ile ilgili detayları sizler için derledik. Tapu harcı pişmanlık beyannamesi nereye verilir sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181