Tapu harçları 2019'da artacak mı?
Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmesi gereken tapu harçları 2019'da artacak mı sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu devri sırasında ödenmesi gereken tapu harcı ile ilgili 2019'da tapu harçları artacak mı sorusunun cevapları merak ediyor. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını derledik.

Tapu harçları 2019'da artacak mı sorusunun detayları şu şekilde;
Taraflar arasında tek tarafın ödemesi yönünde bir anlaşma yapılmadığı taktirde hem alıcı hemde satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcı için indirim uygulandı. Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilen tapu harcı indirimi ile alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödemekle yükümlü oluyor. 

Yıl sonuna kadar devam edecek olan indirim ile tapu harcı bedelini alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödeyecek. 31 Aralık 2019 tarihinden sonra tapu harçları yüzde 4 oranında ödenmeye devam edecek.

Tapu harçları 2019'da artacak mı sorusunun detaylarını sizler için derledik. tapu harcı artacak mı 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181