Tapu ifraz harcı 2019!
Taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen tapu ifraz harcı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu sicilinde tek bir parsel üzerinde kayıtlı olan taşınmazların ayrılarak birden fazla parsele bölünmesine tapu ifraz işlemi denir. Tapuda ifraz işlemi genellikle taşınmazın birden fazla sahibi olduğu durumlarda veya bir kısmının satılması durumlarında yapılır. Bu işlemin yapılabilmesi için tapu kadastro ifraz harcı bedelinin ödenmesi gerekiyor.

Tapu ifraz harcı 2019 detayları şu şekilde;
- İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden binde 11,38 olarak, 
- 5831 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük: 27/1/2009) İmar parselasyon planlan uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden binde 11,38 olarak
- Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen pay sahipleri arasında, aynen veya ifrazen taksiminde kayıtlı değer üzerinden binde 4,55 olarak uygulanır.

Tapu ifraz harcı 2019 detaylarını sizler için araştırdık. 2019 tapu ifraz harcı ve tapu ifraz harcı ne kadar 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181