Tapu işlemlerinde artık biyometrik fotoğrafta kullanılabilecek!
Tapu işlemlerinde resmi senetli işlemlerde tarafların son altı ay içerisinde çekilmiş 6x4 büyüklüğünde renkli ve vesikalık fotoğrafları yapıştırılması gerekiyordu. Yapılan düzenleme ile artık biyometrik fotoğraflar da kullanılabilecek.

İhtiyaç Olan Bir Düzenlemeydi
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Tapu dairelerinde yapılan işlemlerde vesikalık fotoğrafın yanı sıra artık biyometrik fotoğrafta kullanılabilecek. Akitli işlemlerde işleme taraf olan kişilerden birer adet fotoğraf alınıyor. Fotoğrafın kişiyi açıkça teşhis edebilecek nitelikte olması yeterli. Pasaportlar ve TC Kimlik kartlarında da zaten biyometrik fotoğraf kullanılıyordu. Yapılan düzenleme bu konudaki ikilemi ortadan kaldırmış oldu” dedi.

Biyometrik Fotoğraf Nedir?
Biyometrik fotoğraf, yüksek kaliteli, arka fonu beyaz ve desensiz, başka objelerin olmadığı, belli ölçüleri ve özellikleri olan yüz biyometrisinin tespit edilebildiği yeni vesikalık fotoğraf çeşididir. Çözünürlük kalitesi klasik vesikalığa göre daha yüksek olan biyometrik fotoğraf, standartları belli olan bir vesikalık fotoğraftır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181