Tapu kanunu yönetmeliği 2019!
Birçok kişinin merak ettiği tapu kanunu yönetmeliği 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu kanunu yönetmeliği 2019 detayları şu şekilde;
Tapu kanunu değişikliği 2019 kanun teklifi Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edilerek yasalaştı. 30 maddelik kanun kapsamında 2B alanları, kentsel dönüşüm alanları, mülkiyet sorusunu, yarım kalan inşaatlar gibi birçok konuda önemli değişiklik yapıldı.

Tapu kanunu 2019 kapsamında yer alan bazı değişiklikler şu şekilde;
- Düzenlenen yeni yönetmelik ile 2B arazilerinin başvuru ve ödeme süresi 16 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı.
- Yeni yönetmeliğin kabul edilmesi ile birlikte müteahhitten kaynaklanan nedenlerle mal sahibinin yaşadığı sorunların giderilmesi için önemli bir madde kanunda yer aldı. Bu kapsamda kentsel dönüşüm sözleşmesinin feshi hakkı mal sahiplerine tanındı.
- Kentsel dönüşüm alanları ile afet riski altındaki bölgeleri doğrudan ilgilendiren yönetmelik değişikliği kapsamında doğal afetler veya başka nedenler sonucunda çöken yapıların ve bu yapıların çevresindeki binaların dönüşümü maliklerin rızası olmasına bakılmaksızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından doğrudan yapılacak. 

Tapu kanunu yönetmeliği 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181