Tapu kütüğü nedir?
Tapu sicilinin ana unsurlarından birisi olan tapu kütüğü nedir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapu sicilini tanımlayacak olursak devlet tarafından taşınmazlar ve bu taşınmazların üzerinde kurulan hakları gösteren sicil diyebiliriz. Her ilçenin kendi sınırları içerisinde tapu sicil bölgesi vardır ve her taşınmaz bulunduğu ilçenin tapu siciline kayıtlıdır.

Tapu kütüğü nedir sorusunun detayları şu şekilde;
Medeni Kanuna göre ana sicillerden birisi olan tapu kütüğü gayrimenkulleri ve bu gayrimenkullerin haklarını ve özelliklerini barındıran deftere denir. Tapu kütüğü defterinde kütük sahibinin hanesine gayrimenkulün ada ve parsel gibi bilgileri yazılır.

Kat mülkiyeti ise bir taşınmazda yer alan bağımsız bölümlerin ayrı ayrı mülkiyetine denilmektedir. Kat mülkiyeti kütüğünün tescil işlemleri için tapu kütüğü hükümleri kullanılır ve kat mülkiyeti tapu kütüğüne işlenir.

Tapu kütüğü nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. Tapu kütüğünün işlevi nedir ve tapu kütüğü ne demek ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edeiblirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / Emlaksayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181