Tapu masrafı neye göre belirleniyor?
Vatandaşlar tarafından merak edilen Tapu masrafı neye göre belirleniyor sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

İşte tapu masrafı nasıl belirlenir sorusunun yanıtı belli oldu. Peki Tapu masrafı neye göre belirleniyor ? İşte yanıtı...

Konut satış işlemlerinde oluşan tapu masrafı hem satıcı hemde alıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Taşınmaz satışlarında ödemekle yükümlü olunan tapu masrafı, taşınmazın emlak vergisinden az olmayacak şekilde satış değeri ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanarak bulunur. 

Uzatılma kararı ile 31 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek olan tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e indirilen tapu harcı indirimi ile alıcı da satıcı da yüzde 1,5 oranında ayrı ayrı ödemekle yükümlü oluyor.

Tapu masrafı ödeme GİB için tıklayınız.
Tapu masrafı ödeme e devlet için tıklayınız.
Kredi kartı ile tapu harcı masrafı için tıklayınız.

Tapu masrafı neye göre belirleniyor sorusunun yanıtını sizler için derledik. Tapu harcı neye göre belirleniyor sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181