Tapu satış işlemleri ne kadar sürer?
Birçok kişinin merak ettiği tapu satış işlemleri ne kadar sürer sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapuda gerçekleştirilecek işlemler için öncelikle tapu başvuru belgeleri ile müracaat ediliyor. Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen alım satım işlemlerinde sırasında bazı evraklar isteniyor. Tapu satış işlemleri ne kadar sürer sorusunun detayları şu şekilde;

Tapu devri sıranında istenen evraklar alıcı ve satıcıdan farklı farklı temin ediliyor. Tapuda devir yapabilmek için gerekli belgeler önceden hazırlandığı taktirde tapu devri kısa sürede gerçekleştiriliyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tapu devri 1 veya 2 gün içinde kolaylıkla hallediliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapuda yaşanan yoğunluğu azaltmak ve vatandaşların işlerini kolaylaştırmak adına internet üzerinden yapılabilecek olan tapu online başvuru sorgulama sistemini kurdu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yer alan tapu müracaat sorgulama sisteminde yer alan istenen bilgileri girdikten sonra sorgulama kolaylıkla yapılır.

Tapu satış işlemleri ne kadar sürer sorusunun detaylarını sizler için derledik. tapu işlemleri ne kadar sürer 2019 ve tarla satışı ne kadar sürer ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Tapu işlemleri için gerekli belgeler için tıklayınız
Tapu başvurusu nasıl yapılır tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181