Tapu sicili nedir?
Tapu sicili nedir sorusuna kısaca cevap verecek olursak; Taşınmaza ait tüm bilgilerinin yer aldığı resmi belgeye denmektedir.

Tapu Sicili nedir?
Devlet tarafından düzenlenen ve resmi bir belge olan tapu sicili, taşınmaza ait hakların durumunu ve tüm bilgilerini göstermektedir. Tapu sicil belgesi içerisinde taşınmaz sahibinin bilgileri, bulunduğu il ve ilçesi,  yüz ölçümü, pafta, ada ve parsel bilgileri yer almaktadır. 

Asli ve feri olmak üzere ikiye ayrılan tapu sicili ile ilgili bilgiler Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından öğrenilmektedir. Herkese açık olan bu resmi belge unsurları içerisinde tapu kaydı, tescili, şerhi ve beyanı bulunmaktadır. 

Tapu sicil kayıtlarının oluşması esnasında herhangi bir zarar olur ise bu devlet tarafından karşılanmaktadır. Bir gayrimenkule sahip olan yada üstüne kayıtlı bir taşınmazın olup olmadığı öğrenmek isteyen kişiler tapu sicili ile ilgili E-devlet sisteminde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bölümünden sorgulama yapabilir.

Tapu Sicili nedir sorusunun yanıtını sizler için derledik. Tapu nedir sorusunun yanıtı için tıklayınız.
Tapu devri nasıl yapılır sorusunun yanıtı için tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181