Tapu üzerindeki ipotek sorgulama!
Birçok kişi tarafından tapu üzerindeki ipotek sorgulama detayları merak ediliyor. 

Kredi kullanarak alınan konutlar için bankalar tarafından konutun üzerine ipotek konuluyor. Taşınmazının üzerinde ipotek olan kişiler de tapu üzerindeki borç sorgulama detaylarını merak ediyor.

Tapu üzerindeki ipotek sorgulama detayları;
Bankaya kredi başvurusu sırasında ya da alım satım esnafında genellikle taşınmazın üzerinde ipotek olup olmadığı öğrenilmek isteniyor. Üzerinde ipotek bulunan taşınmazlar genellikle bankalar tarafından teminat olarak kabul edilmediği için bankalar tapuda ipotek yok bilgisini istiyor. Taşınmazın üzerinde bulunan ipoteği sorgulama işlemi internet üzerinden online olarak gerekli bilgiler girildiği taktirde kolaylıkla hallediliyor. Peki tapu üzerindeki rehin sorgulama işlemi nasıl yapılır ?

Taşınmaz sahibi tapusunun üzerindeki ipotek sorgulamasını internetten online olarak veya Tapu Müdürlük'üne giderek gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen sorgulama işlemleri e-Devlet sisteminden yapılmaktadır.  Tapu sahibi şifresi ile e-Devlet sistemine girerek buradan arama butanuna tapu üzerindeki ipotek sorgulama yazarak gerekli bilgiye ulaşabilir. Eğer tapu sahibinin e-Devlet şifresi yoksa PTT'ye giderek T.C. kimlik numarası ile şifre alması gereklidir.

Tapu sahibi Tapu Müdürlük'üne giderek nüfus cüzdanı ile ipotek sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Fakat başkasının tapusunda ipotek olup olmadığı öğrenilemez. Çünkü tapu ve ipotek bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır. Ayrıca hacizli tapu sorgulama işlemi de Tapu Müdürlüğü tarafından yapılır. Tapuya ait tüm bilgilere e-Devlet Tapu Bilgileri Sorgulama sistemi üzerinden ulaşılabilmektedir.

Tapu Bilgileri Sorgulama e-Devlet için tıklayınız.

Tapu üzerindeki ipotek sorgulama detaylarını sizler için derledik. Tapu üzerindeki haciz sorgulama ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer 3 yıl önce

E-devletten baktığımda rehin bilgisi bulunmamaktadır diyor ipotek kalkmış mı acaba?

banner182

banner181