Tapu üzerine alma işlemleri!
Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen tapu üzerine alma işlemleri detaylarını sizler için araştırdık. 

Tapu üzerine alma işlemleri detayları şu şekilde;
Tapu Müdürdüğü'nde yapılan üzerine alma işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapuda randevu alma işlemi taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesi'nden öğleden önce sıra numarası alınarak, Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne ait olan e-randevu sistemi üzerinde ve ALO 181 hattından yapılabiliyor.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne ait olan e-randevu sistemi üzerinde randevu şu şekilde alınıyor;
'randevu.tkgm.gov.tr' adresine girerek "Yeni randevu al" butonuna tıklanması gerekiyor. Açılan sayfada kullanıcı sözleşmesi ve alt kısmında güvenlik kodu yer alıyor. Kullanıcı sözleşmesinin okunup onaylanması ve güvenlik kodunun doğru bir şekilde girilmesi gerekiyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra açılan yeni sekmede yer alan kimlik ve iletişim bilgilerinin girilerek randevu alınmak istenen Tapu Müdürlüğü seçiliyor. Bir sonraki işlemde ise Tapu Müdürlüğü'nde yapılacak olan işlemin türü girilerek randevu alınacak tarih seçiliyor. Sistem o tarihte uygun olan saatleri gösteriyor ve saat seçimi yapıldıktan sonra randevu alma işlemi sonuçlanıyor.

Tapu üzerine alma randevu alma sistemi için tıklayınız.

Alo 181 üzerinden veya tapu ve kadastro genel müdürlüğü internet sitesi üzerinden almış olduğunuz ve onaylanan randevu gün ve saatinden en az 15 dakika önce orada bulunmanız gerekiyor. İşlemlerinizi sizin adınıza başkası yürütecekse, vekalet verdiğiniz kişilerin orada istenilen zamanda olması gerekiyor.

Tüm evraklarınız eksiksiz bir şekilde tamamlanmış, tapu harcı ve tapu döner sermaye bedeli ödenmiş olarak, "Akit Odası"nda tapu kayıtlarınız imzalanır. En son basamak ise tapu müdürünün imzalamasıdır. Müdür imzasının ardında tapu devir işlemleri bitmiş olur ve tapu devri gerçekleşir.

Tapu üzerine alma işlemleri detaylarını sizler için derledik. Tapu üstüne alma işlemleri ve tapu devir işlemleri 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Tapu devri için ne gerekli sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu harcını alıcı mı satıcı mı öder sorusunun cevabı için tıklayınız.
Tapu devri ne kadar tutar sorunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181