Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır?
Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Kredi kullanarak alınan konutlar için bankalar tarafından konutun üzerine ipotek konuluyor. Borç bittikten sonra da konutun üzerindeki ipotek kaldırılmak isteniyor. Bizde sizler için konut ipotek kaldırma nasıl olur sorusunun cevabını derledik.

Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır?
İpotek kaldırma işleminin yapılabilmesi için öncelikle bankaya olan borcun tamamının bitmesi gerekiyor. Borç bittiği taktirde ipotek kaldırma işlemi gerçekleştirilerek tapu kaydından kaldırılarak alım-satım işlemleri yapılabiliyor.

İpotek kaldırma işlemi için banka tarafından ipotek fek yazısı adı verilen ipoteğin kaldırılması yazısı veriliyor. Bu yazıyı kimi banka elden kredi kullanıcısına verirken kimi banka da doğrudan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gönderiyor.

Tapuda ipotek kaldırma kaç gün sürer?
Tapu Sicil Müdürlüğü'ne ipoteğin fekki yazısı ile başvuru yapılıyor. Başvuru yapıldıktan sonra 1 veya 2 hafta içerisinde ipotek kaldırılmış oluyor.

Bankadan alınması gereken ipotek fek yazısı için bankalar arasında farklılık gösteren ücretin yatırılması gerekiyor. Konut kredisi borcu tamamen bitti ise ve ipotek fek ücreti yatırıldırsa banka tarafından ipotek fek yazısı kolaylıkla veriliyor. İpotek fek ücreti için tıklayınız.

Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181