Tapuda net mi brüt mü yazar?
Birçok kişinin merak ettiği tapuda net mi brüt mü yazar sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Tapu, bir arsanın, arsanın üzerinde bulunan yapının tamamının ya da bir kısmının sahibini gösteren belgeye denir. Resmi bir evrak olan tapu devlet dairelerinde ve belirlenen tapu memurları tarafından verilir.

Tapu senedi üzerinde taşınmaza ilişkin tüm detaylı bilgiler ve ayrıca taşınmaz sahibinin de bilgileri yer almaktadır. Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilen tapu senedi üzerinde 3 bölüm yer almaktadırç Üst bölümde taşınmazın konum, pafta, ada, parsel bilgileri ve parselin yüz ölçümü yer alırken orta bölümde ise kat irtifakı ya da mülkiyet bilgisi bulunmaktadır. En alt bölüm ise tapuda öncesinde yapılan tüm değişiklikler, cilt, sayfa ve sıra numarası gibi tapu bilgilerinden oluşmaktadır. Peki tapuda yazan m2 net mi brüt mü ?

Tapuda net mi brüt mü yazar sorusunun cevabı şu şekilde;
Eski tapu senetlerinde brüt metrekare yazılıdır. Fakat yeni tapu senetlerin proje metrekaresi kısmında bağımsız bölümlerin brüt ve net metrekaresi yer almaktadır.

Tapuda net mi brüt mü yazar sorusunun cevabını sizler için derledik. Tapuda net metrekare ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
​Tapu sicili nedir? Tıklayınız.
Tapu devri nasıl yapılır? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2 yıl önce

Brüt 77 net 55 metrekare yazıyor bina sıfır 2+1 size iyimi kötümü

banner182

banner181