Tapuya hangi hallerde şerh konulur?
Birçok kişinin merak ettiği tapuya hangi hallerde şerh konulur sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Tapuya şerh koyma işlemi gayrimenkul sahibinin haklarını kısıtlayan uyarı niteliğinde bir uygulamadır. Tapuya şerh konulduğu taktirde kişiler haklar kısıtlandığı gibi temlik hakkı kısıtlaması, temlik hakkının yasaklanması veya tescille alakalı şerhlerde konulabilir.

Tapuya şerh konulduğu zaman şerh 5 yıl boyunca geçerli olur. 5 yılın sonunda şerh kalkar ve hiçbir hükmü kalmaz. Bu kapsamda tapuya şerh koyma şartları bulunmaktadır. Bizde sizler için bu detayları derledik.

İşte tapuya hangi hallerde şerh konulur sorusunun detayları;
1) Kira sözleşmeleri tapuya şerh edilebilir. Fakat kira sözleşmelerinin tapuya şerh edilebilmesi için diğer hak sahiplerinin de onayının olması gerekmektedir.
2) Satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerhinin yapılabilmesi için taraflardan biri istekte bulunmalıdır.
3) Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde tapuya şerh yapılabilmesi için sözleşmenin noter tarafından tanzim edilmesi gerekmektedir.
4) Şufa sözleşmesi neticesinde tapuya şerhi konulan bir gayrimenkulün satılması durumunda hak sahibinin tescil talep etme hakkı bulunmuyor. Eğer olayla alakalı bir mahkeme kararı yoksa ancak bu şekilde şufa hakkı sahibi adına tesvil işlemleri yapılabilir.
5) Alım hakkı sözleşmelerinde şerh konulabilmesi için malikin veyahut yetkisi varsa hak sahibi olan kişi talepte bulunmalıdır.
6) Vefa hakkı sözleşmesinde de alım hakkı sözleşmesi gibi malikin ya da yetkisi varsa hak sahibi olan kişinin talepte bulunması tapuya şerh koymak için yeterli oluyor.

Tapuya hangi hallerde şerh konulur sorusunun detaylarını sizler için derledik. Tapuya şerh neden konur sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181