Web tapu nedir?
Web tapu nedir sorusuna kıraca yanıt vermek gerekirse; taşınmazların online olarak takip edilebildiği ve yönetilebildiği bir sistem diyebiliriz.

Web tapu nedir?
Sadece taşınmazı olan kişilerin değil herkesin kullanabildiği web tapu sistemi ile tapu müdürlüğüne gidilmeden online olarak internet ortamında başvuru yapılabiliyor. Bunun yanı sıra sistemin sunduğu bir diğer kolaylık ise gerekli belgeleri internet üzerinden Tapu Müdürlüğüne gönderebilmek oluyor. Bu şekilde birçok işlem tapuya gitmeden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Web tapu sistemi ile taşınmazın tapu kayıt ve konum bilgilerine ulaşılabiliyor. Ayrıca bu bilgilerin başkası tarafından görünebilmesi için de yetki verilebiliyor. Sistemden yapılan her işlem hakkında SMS ile bilgi gönderiliyor. 

Web ytapu sistemine giriş e devlet üzerinden kolaylıkla yapılıyor. TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altında olan web tapu sistemi e devlet girişi için tıklayınız.
Web tapu TKGM linki için tıklayınız.

Web tapu nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. Web tapu sistemi nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181