Bursa’nın yeni bulvarında çalışmalar sürüyor
Bursa’yı fiziki açıdan yenilerken aynı zamanda ulaşımda da örnek çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte 30 metrelik yol için yapılan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kent içi ulaşımı rahatlatmak adına çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü anlatan Başkan Altepe, “Kente nefes aldıracak olan örnek projelere imza atıyoruz. Bursa bu konuda Türkiye’de önemli bir örnek. Ulaşımda önemli bir vizyon ortaya konan Bursa’da her gün sadece yol yapmak için devamlı bina yıkıyoruz. Bursa yıkılarak güzelleşiyor” dedi.

“Küçükbalıklı Altınova arasında çalışmalarımız sürüyor”

Nüfusu günden güne artan kentin yeni açılan yollarla nefes aldığını anlatan Başkan Altepe, “Planlarda, kağıt üzerinde bulunan yolları uygulamada da yapıyoruz. Şu anda Ankara Yolu altında, Bursa’yı boydan boya geçen 30 metre genişliğindeki yolda, Küçükbalıklı Altınova arasında çalışmalarımız sürüyor. Daha önce Yalova Yolu Soğanlı arasındaki yol ile Eski Gemlik Yolu ile Samanlı yolu arası açılmıştı. Şu anda eski Gemlik Yolu ile Yalova Yolu arasında Küçükbalıklı ve Altınova mahallelerinin bulunduğu bölgedeyiz. Bu bölgede de 175 bina var. Bu binaların 45 tanesi daha önce kamulaştırılmıştı, şimdi de 47 bina daha kamulaştırıldı ve toplamda 92 bina kamulaştırılmış oldu” diye konuştu.

Bursa yeni bir bulvara kavuşuyor

Başkan Altepe, 47 binanın yaklaşık 8 milyon TL bedelle kamulaştırıldığını anlatarak, yıkımının yapıldığını söyledi. Planlarda yol olan ancak uygulamada olmayan yoldaki binaların yıkımıyla geniş bir ana arterin oluşacağını anlatan Başkan Altepe, yeni yolun, Samanlı Yolu’nu Acemler’e bağlayacağını ifade ederek, geriye kalan binaların da yıkılmasıyla da Bursa’ya yeni bir bulvar kazandırılmış olacağını vurguladı. Başkan Altepe, Bursa’da 30 metrelik yolda son yıkımlarla birlikte yıkılan bin sayısının 400’e ulaştığını kaydederek, yaklaşık 27 – 28 yıldır yapılması beklenen projenin önemine dikkati çekti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181