Yalova Thermal Palace Resort'un ilk etabı teslim edildi!
Otelcilik ve devre mülk gibi alanlardaki 20 yıllık tecrübesiyle yola çıkan Karaderili Şirketler Grup’un vizyon projesi olarak adlandırdığı en büyük yatırımı Yalova Thermal Palace Resort'un ilk etabı teslim edildi. Yalova ili Termal İlçesi Akköy'de 3 etap şeklinde inşa edilen Yalova Thermal Palace projesinin ilk etabı olan apart otel devre mülk etabı tamamlandı.

Karaderili Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, "Yalova İçin 2.200 yatak kapasiteli 5 yıldızlı termal turizm kompleksini 2017 yılının ilk çeyreğin de tamamını hizmete açmış olacağız. 2017 yılı için otelin pazarlaması için özellikle Avrupa, Türkiye Cumhuriyetleri ve Ortadoğu’da 15 ayrı satış ofisleri kurduk. Bir yıl sonrasının startını verdik. Bu satış ofislerimiz ile Yalova’yı tüm Dünya’ya tanıtıp yılda 700 bin yabancı turist ağırlamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin doğal hazinesi, şifalı sularını, tüm dünya’ya tanıtmayı amaçlıyoruz’’dedi.

Yalova İstanbul’un Ön Bahçesi

Yalova’nın en büyük ihtiyacı olan toplantı ve kongre salon açığını da bu yatırımla kapattıklarını söyleyen Karaderili, Yalova Thermal Palace'ta 4 ayrı toplantı ve kongre salonu var. En büyük salon bin 600 kişilik. Bu salonlarla kurumsal firmaları termal su ile buluşturup profesyonel hizmet vereceğiz. Böylelikle Yalova turizminde en büyük sorun olan hafta içi boş kapasite durumu bitecek" dedi.

20 yıllık tecrübeleri ile yola çıktıklarını dile getiren Orhan Karaderili ikinci ve üçüncü etapları olan Resort kısmının tamamlanması ile Yalova’dan en az 500 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını, şu anda çalışan sayısının 300 kişi olduğunu ve tüm satın almaları da Yalova'dan yaparak, bölge ekonomisine katkı sağladıklarını vurguladı.

Yalova’da yatırım yapmaya karar verdiğinde herkesin burun kıvırdığını söyleyen Karaderili, "Sonra bizim bu yatırımımızı görenler nasıl oraya yatırım yapmayı düşünemedik diyorlar. Diğer illere termal yatırım yapanlar için övünerek şunu söyleyebilirim Termalin başkenti Yalova'nın Termal ilçesidir" diye konuştu.

Antalya’yı kendimize rakip alıyoruz. Yatırımcıyı Yalova’ya Çağırıyor…

‘Yalova’yı en fazla 10 yıl sonra Turizm cenneti olarak gördüğünü bunun için profesyonel turizm yatırımcılarını Yalova’ya beklediklerini ekleyen Karaderili bizim gibi yatırımcılar geldikçe 5 yıldızlı tesisler açıldıkça, kongre salonları v.s bu durumda Yalova kazanacak. Büyük bir destinasyon olacak. Rakiplerimiz geldiğinde Tanıtım için birlik olacağız ciddi tanıtım fonlar yapabiliriz, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara birlikte katılır Yalova’yı tanıtırız dedi ve ekledi Yalova için sürekli daha ne yapabiliriz ne katabiliriz diye düşünüyorum. 10 yıl sonra 1 milyon turist ağılayacak duruma gelebiliriz Antalya’yı kendimize rakip alıyoruz’’ dedi.

Yalova'nın böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı.

Yalova Termal Palace 40.000 m² arazi üzerine, 5.000 metrekare sağlık, spa ve kür merkezi 2 bin 200 yatak kapasiteli 716 oda ile Marmara Bölgesinin en büyük termal turizm kompleksinin inşaatı tamamlanmak üzere. Sadece inşaat için ilk etapta 55 milyon Euro yatırım yapıldı. Stüdyo 1, 2 ve 3 yatak odalı daireler olarak planlanan projede yer alacak fizik-tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları ve spor merkezlerinin yanı sıra ailelere özel havuzlar ve sosyal alanlar geniş tutuldu. Başka bir önemli ayrıntı ise projenin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek sarayları andıran görkemli mimari oldu.

12 ay hizmet

Termal otelcilik günümüzde, sağlık, Spa ve Wellness turizmiyle iç içe geçti. Son yıllarda sağlık turizmi ülkemizin de zengin kaynakları açısından çok gelişti ve bir trend oluşturdu. Sağlık turizmi yatırımları sadece kaplıca ve içmece hizmetleri ile değil geniş kür seçenekleri ile misafirlerine hizmet verecek duruma gelmiştir. Bu geniş yelpaze, 7’den 70’e her yaştan misafire hizmet ettiği için termal turizm algısının büyük bir ivme ile gelişmesine sebep olup yaz kış 12 ay faydalanıldığı içinde ciddi bir trend haline geldi.

Birinci Etap

Hisseli gayrimenkul olarak tapularını teslim alan hisseli gayrimenkul yatırımcıları;1+0 , 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak 37 metrekareden başlayıp 223 metrekareye kadar büyüyen ünitelerde termal tatilin keyfini çıkarmaya başladılar. Tamamlanan ilk etapta, 10 adet özel hamamlı daire, 2 adet açık yüzme havuzu ve 1 adet restoran hizmete girmiş olup her geçen gün tamamlanan yeni birimleri ile misafirleri ile buluşuyor. İkinci ve Üçüncü etapları olan Resort Kısmı ise 2017 yılının mayıs ayında hizmete girmesi planlanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181