Tokat Topçam'da kentsel dönüşüme start verildi!
Projede 2+1, 3 + 1, 4+1 daire seçenekleri olacağı belirtilirken projede anaokulu, kreş, dükkanlar, futbol basketbol sahaları, şelaleler ve çocuk oyun alanlarında yer alacağı söylendi. Kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yıkım töreni davullu zurnalı yapıldı. Törene Tokat Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ersoy, Mustafa Bandırmak, Ahmet Yaraş, Av. Eyüp Eroğlu'nun işleri nedeniyle programa katılamadığını ancak temel atma törenine katılacağını söyleyerek "Belediye olarak vatandaşlarımızın güvenli kaliteli konutlarda yaşaması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Biz belediye olarak bütün kentsel dönüşüm projelerini destekliyoruz ve destekleyeceğiz" dedi. Kooperatif Başkanı Tarık Dal, Mali Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin ve yüzlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmak, Belediye Başkanı Mali Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce insanların daha iyi şartlarda yaşaması için kentsel dönüşüm yasasını çıkarıp uygulamasını vurgulayarak başladı. Alptekin "Yasa koyucu bunları yaparken daha iyi ve daha güzel olsun diye çalışırken, yerelde ki uygulayıcılarını da aynı yönde kanat göstermesi lazım. Yerel yönetimlerin kanaati göstermesi konusunda burası çok güzel bir örnektir. Sayın Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu'nun başkanlığındaki Tokat Belediyemizin bu dönüşümlerle insana ve ülkemize verdiği değer çok güzel anlaşılmakta. Böyle İnsan odaklı projelerin önünü açmaktaki gayreti ve iyi niyeti oldukça bizler bu güzel şehre hizmet etmek için daha çok çalışacağız" dedi.

24 AYDA TESLİM 
Belediyenin Türkiye'ye örnek olacak bir şekilde bu dönüşümü yaptığını söyleyen Alper Alptekin "Burada Belediyemiz Türkiye ye örnek olacak bir şekilde bu dönüşümü yaptı. Davulla zurnayla, kavgasız, itirazsız, tüm hak sahiplerinin oy birliği ile yapılan bu dönüşümün ülkemize de örnek olması lazım. Bu belediyemiz adına ve Tokat'ımız adına büyük başarıdır. Burada başladığımız dönüşümle 2000 e yakın konut yenilenecek. Biz burada 400 + 250 toplam toplam 650 konutun yapımını, Allanın izni ve yardımı ile 24 ay gibi kısa sürede bitirerek hak sahiplerine teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

"SÖZDE DEGIL ÖZDE YENİ HAYAT YAPIYORUZ" 
Yıkılan binaların dayanıksızlığından bahseden Alptekin "Yıkılacak olan konutlara baktığımızda betonlar C 5 -C 6 çıktı. Bu binalarda oturanları Allah korumuş. Bu binalar Allah göstermesin 5, 6 şiddetinde bir depremde yerle bir olacak şekilde. Burada kullanılan malzemeye beton bile diyemiyorum resmen kum. Demir deseniz demir yok. Dışarıdan baktığınızda bina gibi gözüküyor ama yer altında değil yerin üzerinde duran resmen mezarlık. Allah korusun bir depremde olabilecekleri hayal bile etmek istemiyorum. Biz Yeni Hayat derken sözde değil özde yeni hayat yapıyoruz" diye sözlerini bitirdi. 

Sırrı Sürer / Tokat Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181