436 konutluk TOKİ Tokat projesi 19 Nisan 2019'da tamamlanacak!
Tokat’ta 2 yıl önce başlayan ve yüklenici firmanın işi yürütememesi nedeniyle durdurulan 436 konutlu TOKİ inşaatı, ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden başladı. Ülke genelinde yapılan 16 sosyal konut projesinden birisi olan 436 konutluk TOKİ Projesi müteahhit firmanın işi yürütememesi nedeniyle tek taraflı olarak feshedilmiş ve yeni ihale süreci başlatılmıştı. Tamamlanan ihale sürecinin ardından Eylül ayında başlayan çalışmalarla alakalı bilgilendirme yapan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, öncelikle emeklilere ve ev sahibi olmayan vatandaşlara verilecek olan konutların, 19 Nisan 2019 tarihinde tamamlanacağını duyurdu. Başkan Eroğlu; “Bilindiği gibi 2 yıl önce burada bir inşaat başlamıştı. Lakin alan firmamızın yaşadığı maddi sıkıntılar sonrasında işi yürütememesiyle birlikte yapılan ihale ve sözleşme feshedilmişti. Bu fesih sonrasında da yeniden bir ihale sürecine, yeniden bir başka bir firma ile bu işin yapımına devam etme kararı alarak süreci başlatmıştık. Eylül ayında yeni firmamız burada çalışmalarına başladı ve inşaat alanımızda gözle görülür bir hız yaşanmaya başladı. Şu anda inşaatın tamamına bakarsak yüzde 5’lik bir kısmın tamamlandığını görebiliriz” dedi.

“436 ADET KONUT OLACAK”
Başkan Eroğlu, yeni TOKİ’de toplamda 436 adet konut olacağını belirterek; “Burası ilk etapta sosyal konut olacak. Emeklilerimize ve en sahibi olmayanlara öncelik verilecek. Alınacak kayıtlara göre de konut sayısından fazla başvuru olursa, başkaca bir alım yapılmayacak. Yani bu evler ilk olarak emeklilere ve evi olmayanlara verilecek. Konut sayısına göre fazla talep olmadığı takdirde de yine belli kriterler gözeterek, herkese açık başvurular alınabilecek. Benim düşünceme konut sayısının iki katı, üç katı başvuru olacak. Böyle bir durumda da kura yönetimine gidilecek. Kayıtlar, bu yılın ilk yarılarında alınacak. Yani Haziran, Temmuz aylarında kayıtların alınmaya başlanacağı kanaatindeyim. Firma yetkilileri de kaba inşaat bittikten sonra maliyetler ortaya çıktığında, bu maliyetler doğrultusunda vatandaşlarımıza rakamları belli edelim diye düşünüyorlar. Burada herhangi bir kar amacı gütmeden, maliyete yakın bir para ile konutların vatandaşlarımıza satılması düşünülüyor. Yine daha öncekiler gibi bankadan krediler çekilebilecek. Bunların hepsiyle alakalı belki birkaç ay sonra daha teferruatlı bilgi verebileceğiz” diye konuştu.

“MÜRACATLAR, İNŞAAT YÜZDE 30 SEVİYESİNE GELMEDEN BAŞLAMAYACAK”
Yeni TOKİ binalarının 28 bloktan ve 6’şar kattan oluşacağını kaydeden Başkan Eroğlu şunları söyledi; “Vatandaşlarımız başvurularını, inşaat yüzde 30’luk seviyeyi geçtiği zaman yapabilecek. Burada 28 blok dışında bir tane de iş merkezimiz olacak. Daireler de 3+1, 2+1 ve 1+1 olmak üzere inşa edilecek. 3+1 daireler 100 metrekare, 2+1 daireler 80 metrekare ve 1+1 daireler 70 metrekare olacak. İnşallah bu şekilde Tokat’taki sosyal konut ihtiyacımızı da karşılamış olmakla birlikte vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü de tutacağız. İnşaatımız inşallah 19 Nisan 2019 tarihinde bitmiş olacak. Bu tarihten sonra vatandaşlarımıza anahtar teslimi yapılacak. Ben şimdiden burada oturacak olan, ev sahibi olacak olan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum”

DERNEĞE KAYIT ŞARTI YOK
Başkan Eroğlu, emekli olan vatandaşların bir derneğe ya da başka bir yere üye olmalarına gerek olmadığını, Bağkur, SGK veya emekli sandığından emekli olanların bir yazı ile müracaatlarını gerçekleştirebileceklerini ve bunun dışında vatandaşların başka bir şey yapmalarına gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Tokat Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EYKA EMLAXS PAZARLAMA 5 yıl önce

436 KONUTLUK PROJEDE SATILIK DÜKKAN İŞYERİ 80000 PEŞİNAT GERİYE KALANI 120 AY AYLIK 880 TL TAKSİTLE SATILIKTIR.İŞYERİ MARKET CAFE KUAFÖR HER TÜRLÜ İŞ İÇİN UYGUNDURÇACELE EDİN KAZANIN.05541267889

Avatar
AHMET ÖZTÜRK TOKAT 6 yıl önce

UMARIM HAKKANİYETLE TESLİMAT YAPILIR. ÇÜMKÜ HAYATIMIZ BOYUNCA NE BABAMIN, NEDE ANNEMİN NEDE BENİM EVİMİZ HİÇ OLMADI. EMEKLİYİM. BAKALIM BİZE VERİLEBİLECEKMİ.

Avatar
Necla 6 yıl önce

Ne zaman muracatlar başlıyacak benim eşim emekli kirada oturuyoru

Avatar
Necla 6 yıl önce

Ne zaman muracatlar başlıyacak benim eşim emekli kirada oturuyoru

Avatar
Başkanım ben binlira aylık alıyorum malulen elinde peşinat ve taksitleri çok zor bana göre ne yapacacaz 6 yıl önce

Ve yüzde kırk sekizde raporluyum bizler için ayrı hak tanınacakmı

Avatar
2019da 6 yıl önce

Sayın başkanım erbada olacakmı bu sene acaba

Avatar
Hakan Tekin 6 yıl önce

sayın belediye başkanımız Eyüp EROĞLU TOKAT ımız için yapmış olduğunuz bu ve tüm projeler için şahsım adıma siz ve ekibinize minnettar olduğumu bildirir başarılarınızın devamını dilerim ,umarım önümüzdeki seçimler dede sizi başkanımız olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız .her daim yanınızda ve destek ciniz olduğumu gururla bildirir çalışmalarınızda başarılar dilerim ,saygılarımla.

banner182

banner181