2 asırlık tarihi Tahtalı Köyü Camii yenileniyor
Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu devam eden Tahtalı Köyü Camii’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas’tan projenin detayları hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Bursa’nın tüm tarihi kültürel mirasına sahip çıkıldığını ifade ederek, “Bursa’daki anıtsal yapılar, birer birer restore edilerek ayağa kaldırılıyor ve tüm dönemlerin izleri bu yıllarda ortaya çıkarılıyor. Bunların işlevlendirilmesiyle birlikte de Bursa, yaşayan canlı bir tarih şehri ve bir müze kent olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Tarihi camii 200 yıllık

Bursa’nın değerleriyle, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, artık bir evrensel değer haline gelen Bursa’nın merkezindeki anıtsal yapıları yenilerken kırsaldaki tüm eserlerin de ayağa kaldırıldığını kaydetti. Köylerde yok olma tehlikesi yaşayan tarihi camilerin de bir bir yenilendiğini belirten Başkan Altepe, “Bunlardan biri de Nilüfer İlçesi’ndeki Tahtalı Mahallesi’nde bulunan 200 yıllık tarihi camii… Özellikle kırsal mimari açısından önemli bir eser olan bu cami de sıkıntılıydı ve duvarları yıkılmak üzereydi. Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek, proje onayları alındı ve ihalesi yapıldı. Caminin rekonstrüksiyonu ve restorasyonu gerçekleşiyor. Orijinaline uygun şekilde, kalem işleri, süslemeleri ve tüm ahşap özelliğiyle özellikli bir cami olarak ibadete açılacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, çalışmaların hızlıca sürdüğü caminin en kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181