'2016 son 13 yıldaki zirve yılımız olacak!'
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, bu yıl 60 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini ancak 15 Temmuz hain darbe girişiminden soma TOKİ olarak hedeflerini büyüttüklerini söyledi. TGRT Haber canlı yayınında konuşan Turan, "60 bin konut değil, yıl sonunda inşallah 64 bin nitelikli sosyal konuta çıkmış olacağız. Hedeflerimizi aşağı yönlü revize etmedik. Yukarı yönlü revize ettik. Çünkü bu darbe girişiminin amaçlarından bir tanesi Türkiye'ye diz çöktürmekti. Bunun bir ayağı da ekonomik anlamdaki ayağıdır. Dolayısıyla Toplu Konut İdaresinden sosyal konut anlamında beklentisi olan vatandaşlarımızın beklentilerine karşılık vereceğiz. Şu anda 52 bin rakamına ulaştık. Yıl sonunda inşallah 64 bin rakamına ulaşacağız. Ve bu Toplu Konut İdaresinin son 13 yıldaki zirvesi olacaktır. Bu vesileyle TOKİ'nin tarihî rekorunu da kıracağız" dedi.

Toplu Konut İdaresinin 1984 yılında kurulduğunu, 1984-2002 yılları arasında 43 bin konut üretildiğini belirten Turan, İdare'nin son 13 yılda 738 bin konut ürettiğini kaydetti. Turan, "Toplu Konut İdaresi olarak bundan sonraki hedefimiz 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşmak, 2016-2019 hedefimiz ise 260 bin konut inşa etmektir" diye konuştu.

430 milyon liralık borç kapatıldı
Toplu Konut İdaresinin her yıl indirim kampanyası düzenlediğini vurgulayan Turan, geçen yıl yapılan indirim kampanyasından 33 bin vatandaşın faydalandığını belirtti. Turan, "Bu vatandaşlarımız 1,4 milyar para yatırıp borcunu kapattı. Bu yılki indirim kampanyamız devam ediyor. Dün itibarıyla vatandaşlarımız 430 milyon TL borç kapattı. Ay sonunda kampanyamız bitecek. Beklentimiz 800 milyon ile 1 milyar TL arasında borcun kapatılmasıdır" dedi.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181