23 ilden büyük olacak!
Gaziantep'te yapılacak olan Kuzey Şehir Projesi ile ilgili konferansta konuşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, bölgenin hayata geçirilecek proje ile 23 ilden daha büyük nüfusa sahip olacağını söyledi. TOKİ ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılacak olan 'Kuzey Şehir Projesi' arama konferansları yapıldı. Toplam 8.5 milyon metrekare alan üzerine 50 bin konutun yapılacağı Kuzey Şehir Projesi için Caziantep'in tüm yerel temsilcisi ve kanaat önderleri bir araya geldi. TOKİ yaptığı bu proje bittiğinde dünyaya anlatacağı en önemli projesi olacağını vurgulayan Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Bu proje, bu şehir için çok önemli" dedi.

23 İLDEN KALABALIK
Konferansta konuşan TOKİ Başkanı Turan ise hayata geçirilecek projenin ülke genelindeki en büyük proje olduğunu vurgularken, proje ile yapılacak konutlarda 23 ilden daha fazla nüfusun barınacağını kaydetti. Turan "Biz TOKİ olarak bu projeye çok önem ve değer veriyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleşmesi için sorumluluk alacağız. Kuzey şehir projesi tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden bir tanesidir. Belki de en büyük projedir. Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir projedir. Yaklaşık 250-300 bin kişinin ikamet edeceği yeni bir yaşam alanı oluşturulacaktır. Burada ikamet edecek sayısı, 23 ilden daha fazla olacak" diye konuştu.

Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181