Ergün Turan, Trabzon ve Rize'deki projeleri yerinde inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin Trabzon ve Rize’de yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
TOKİ’den Trabzon’a 7 bin konut
Trabzon Pelitli’de inşası devam eden 301 konutluk kentsel dönüşüm projesini inceleyen Turan, “TOKİ olarak, Trabzon'da 7 bin 384 konutun inşasına başladık. Bu konutlarımızdan 6 bin 900 âdetini bitirip vatandaşlarımıza teslim ettik. Trabzon'da ayrıca Akyazı stadyumunu, 2 aile sağlık merkezi, 7 cami, 3 spor salonu, 2 hastane, 5 adet ilk okul ve lise inşa ettik. Trabzon'da devam eden uygulamalarımız ile toplam yatırım bedelimiz 1.308 Milyon TL olacaktır.” açıklamasında bulundu.
 
TOKİ Başkanı, Trabzon’daki incelemelerinin ardından Rize’ye gitti. Turan, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte ülkemizin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından olan “Timya Vadisi” projesinde incelemelerde bulundu. 759 konut cami ve ticaret alanı inşa edilen projede örnek daireyi de gezerek kontrollerini sürdürdü.

Turan burada yaptığı açıklamada, Rize'deki kentsel dönüşüm projesinin çok iyi bir noktaya getirildiğini söyledi.  Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçladıklarını belirten Turan,  Kentsel dönüşümde vatandaşın rızasının son derece önemli olduğunu ve vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceğini ifade etti.
 
TOKİ Başkanı Turan, Rize’de uygulanacak kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ile altyapısı yetersiz, mimari olarak düzensiz, dar ve dik yollar nedeniyle ulaşım sorunun had safhada olduğu, çarpık yapıların yerine, doğal afetlere dayanıklı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla birlikte prestijli bir projenin yapımının planlandığını açıkladı.
 
TOKİ’den Rize’ye 204 milyonluk yatırım
TOKİ’nin Rize’de yapmış olduğu yatırımlar hakkında da bilgi veren Turan, “TOKİ olarak Çayın başkenti Rize'de iki bin 174 konutun inşasına başladık. Bunların bin 415 adedini tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik.” dedi. Rize’de konutun yanında sosyal donatılar da inşa ettiklerini vurgulayan Turan, şöyle devam etti: “Rize’de, 400 kişilik yurt, 35 iş yeri,  250 yataklı hastane, 2 cami, 150 yataklı hastane, spor salonu, arıtma tesisi inşa ettik. Devam eden projelerimiz ile Rize'de toplam yatırımımız yaklaşık 204 milyon TL olacaktır. Bütün yatırımlarımız ilimize hayırlı olsun.”

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181