Ergün Turan YBÜ Esenboğa Külliyesi’nde incelemelerde bulundu!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ile birlikte, Ankara’nın Çubuk ilçesinde yapımı devam eden “Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi” şantiye sahasında incelemelerde bulundu. M. Ergün Turan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi, tamamlandığında uluslararası bir bilim merkezine dönüşecek. Külliyede ilk etapta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası ve teknik bina gibi yapılar yer alacak. Projede 24 amfi salonu, 100 derslik, 22 laboratuvar da bulunuyor.

Çevre düzenlemesi ile dikkat çekecek
Külliye, çevre düzenlemesi ile de dikkat çekecek. Proje kapsamında 6 bin civarında ağaç dikilecek. Yaklaşık 550 araçlık otopark ile 2 futbol sahası, 1 voleybol sahası ve 1 basketbol sahası da bulunacak.

TOKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181